Αν γίνει το ολέθριο λάθος, τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει η ιστορία με δραματικό τρόπο

Στην πραγματικότητα αποστρατικοποίηση των νησιών σημαίνει αφοπλισμός. Όμως η λέξη αφοπλισμός κρύβει πίσω από την πασιφιστική υποκρισία της, την άνευ όρων παράδοση σε εκείνους που αμφισβητούν την κρατική ύπαρξη της Ελλάδας και επιθυμούν να την εκμηδενίσουν. Ο αφοπλισμός τμημάτων της ελληνικής επικράτειας, σημαίνει γκριζάρισμα εθνικών δικαιωμάτων και άσκησης απόλυτης κυριαρχίας. Η κυριαρχία, ή θα είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη, ή δεν θα υπάρχει καθόλου. Η κυριαρχία δεν μπορεί ποτέ να είναι "μερική", όπως δεν είναι και το "ολίγον έγκυος".

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Ο αφοπλισμός των νησιών, αν και δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί ποτέ ελληνική κυβέρνηση να τον εισηγηθεί, θα ισοδυναμούσε με παραδοχή αδυναμίας άσκησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά και απόσυρση από τα νόμιμα δικαιώματα της άμυνας τους. Αν γίνει αυτό το ολέθριο λάθος, τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει η ιστορία με δραματικό τρόπο. Μοιάζει σαν μια ταινία που την έχεις ξαναδεί πολλές φορές. Κάθε φορά με άλλο σενάριο, αλλά η ουσία πάντα η ίδια. Ο βάρβαρος, λόγω της φύσης του, αναγνωρίζει μόνο έναν τρόπο. Την άσκηση βίας. Αυτό υπολογίζει. Ο αφοπλισμός απλά θα τον διεγείρει περισσότερο για να εισβάλλει.

Οι Τούρκοι, όπως έχω γράψει ξανά, δεν μας αναγνωρίζουν ως κυρίαρχο κράτος. Αν μας αναγνώρισαν έπειτα από το 1830, το έκαναν εξ ανάγκης, ως ηττημένοι και υπό την πίεση των Μ. Δυνάμεων. Όμως, κατά βάθος δεν δέχθηκαν ποτέ την αυτόνομη ύπαρξη μας, παρά μόνο ως μια επαρχία των Ρούμ εντός του οθωμανικού κράτους. Αυτό ονειρεύονται και για αυτό κάνουν όσα κάνουν. Το 2021, σημαίνει για αυτούς ακύρωση της Ελληνικής Επανάστασης και αντιστροφή του χρόνου. 

Οι Τούρκοι υπολογίζουν τους Ελλαδίτες λίγο περισσότερο από τους Ελληνοκυπρίους. Δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία (μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε) και μιλούν για "ελληνοκυπριακή διοίκηση" στην Κύπρο. Ωστόσο, με εμάς τους Ελλαδίτες είναι πιο χουβαρντάδες. Η Ελλάδα είναι μεν κράτος, αλλά όχι και τόσο κυρίαρχο, ώστε ίσα που μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα να υπάρχουμε δυτικά του 28ου. Προς το παρόν με τα νησιά μας. Έπειτα από έναν αφοπλισμό, όμως; Όταν μάλιστα υπάρχουν καθημερινές δηλώσεις Τούρκων σχετικές με καταλήψεις νησιών;

Για αυτό, ας αναφωνήσουμε όλοι εν χορώ προς τους κυβερνήτες της Ελλάδας:

"Το νου σας ρεμάλιααα!!!"

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.