«Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ποια είναι η διαφορά μας με την Τουρκία»

Freepen.gr - Η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε "μείζονα διαφορά" με την Τουρκία έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων, καθώς αν υπάρχει μείζονα, τότε υφίστανται και ελάσσονες.

Μια πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε "όλες οι θαλάσσιες ζώνες". Το κλείσιμο των κόλπων/"εσωτερικά ύδατα" (το "μη ξηρό έδαφος" όπως τα αποκαλεί το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) και τα χωρικά μας ύδατα/Αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι, βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης επίσης θαλάσσιες ζώνες, χαράσσονται από την Ελλάδα, είναι μονομερές δικαίωμα, άρα όχι υπό διαπραγμάτευση. 

Να του το εξηγήσει κάποιος, διότι αυτά που λέει θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία, τον διεθνή παράγοντα σε τυχόν προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια και διεθνείς διαιτησίες.

Γενικά οι της ΝΔ πρέπει να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις. Διότι, ενώ με αυτά που λένε μπορεί να βολεύονται στο εσωτερικό της χώρας, στο διεθνές σύστημα αδυνατίζουν τις θέσεις της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail