Οι Γάλλοι στο πλευρό της Ελλάδας: Γιατί ο Μακρόν θέλει να αναμετρηθεί με τους Τούρκους στο Καστελλόριζο ή τη Λιβύη

Freepen.gr - Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στην Κορσική θα σφραγίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας καθώς επίσης την προμήθεια των 18 μαχητικών Rafale με βάση τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Οι Γάλλοι θα υπογράψουν ότι θα συνδράμουν στην Ελλάδα σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.

Η συμφωνία για αμοιβαία αμυντική συνδρομή θα είναι βασισμένη στο άρθρο 42 της ευρωπαϊκής συνθήκης που προβλέπει ότι αν κράτος μέλος δεχθεί επίθεση, τα άλλα κράτη συνδράμουν με όλα τα μέσα. Aλλά και στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που ορίζει ότι η επίθεση εναντίον ενός συμμάχου σημαίνει επίθεση εναντίον όλων των συμμάχων.

Επιπλέον η συμφωνία θα περιλαμβάνει αύξηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και ελλιμενισμό γαλλικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια.

Γιατί το κάνει όμως αυτό ο Γάλλος πρόεδρος; Επειδή εκτιμά πως η νίκη του στις επόμενες γαλλικές εκλογές θα διασφαλιστεί μόνο αν δείξει πως αυτός είναι το αφεντικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ως εκ τούτου επιδιώκει να αναμετρηθεί με τον Ερντογάν στη Λιβύη είτε στο Καστελόριζο, καταλήγει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail