Έτοιμη να μπει στον πολέμο κατά της Αρμενίας η Τουρκία - Τι δήλωσε το ΥΠΕΞ της

ΑΑ
Freepen.gr - Με την επίθεση στο Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία απέδειξε και πάλι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με πέντε ενεργές εισβολές (Κύπρος, Ιράκ και τρεις στη Συρία) και μια αμφιλεγόμενη παρουσία στη Λιβύη.

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αδελφών της στο Αζερμπαϊτζάν όπως έκανε πάντα", δήλωσε ο Ερντογάν. "Καλούμε τον αρμενικό λαό να διεκδικήσει εκ νέου το μέλλον του ενάντια στη διοίκησή του που τον σέρνει στην καταστροφή και τον χρησιμοποιεί ως μαριονέτα", δήλωσε ο Ερντογάν και κάλεσε τον "ολόκληρο κόσμο" να σταθεί μαζί με το Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα του ενάντια στην κατοχή και τη βία.

Σε δήλωση, ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Αρμενία στήνει ακόμα μια πρόκληση:

"Καταδικάζουμε με έντονους όρους την αρμενική επίθεση η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έχει προκαλέσει απώλειες αμάχων. Με αυτές τις επιθέσεις, η Αρμενία έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το Αζερμπαϊτζάν θα χρησιμοποιήσει φυσικά το νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας για να προστατεύσει τους πολίτες και την εδαφική του ακεραιότητα. Σε αυτή τη διαδικασία, η υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν είναι ακλόνητη. Ωστόσο, εάν το Αζερμπαϊτζάν θέλει να τους στηρίξουμε, θα το πράξουμε", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι στη δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail