Πασινιάν: Βρισκόμαστε στο χείλος μεγάλου πολέμου στον Καύκασο - Κίνδυνος η Τουρκία

Freepen.gr - Οι αρμενικές αρχές συνειδητοποιούν πολύ καλά ότι το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Δημοκρατίας της Αρμενίας και να προβεί σε διαφορετικές προκλήσεις για να αποσταθεροποιήσει πλήρως την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε μια ομιλία εν μέσω της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάκ.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με απόφαση της κυβέρνησης κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση στη Δημοκρατία της Αρμενίας. Εφιστώ την προσοχή της ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ που συμπροεδρεύει τις χώρες και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το ξέσπασμα ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας στον Νότιο Καύκασο, στο χείλος του οποίου βρισκόμαστε τώρα, θα μπορούσε να έχει τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες. Θα μπορούσε να βγει από τα σύνορα της περιοχής και να λάβει ευρύτερες γεωγραφικές διαστάσεις απειλώντας τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα", δήλωσε ο Πασινιάν.

Ο Πασινιάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλους τους μοχλούς επιρροής για να αποτρέψει την Τουρκία από πιθανές παρεμβάσεις, οι οποίες θα αποσταθεροποιούσαν πλήρως την κατάσταση στην περιοχή.

"Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είχε μια πολύ επικίνδυνη εκδήλωση ειδικά κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Το γεγονός ότι η Τουρκία διατηρεί μια τέτοια επικίνδυνη συμπεριφορά, απειλεί με τις πιο καταστροφικές συνέπειες για τον Νότιο Καύκασο και τις παρακείμενες περιοχές. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει με κοινές προσπάθειες την επικίνδυνη εξέλιξη των γεγονότων και να αποσοβήσει την περιοχή από κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης", δήλωσε ο Πασινιάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail