Ο Ερντογάν «έφαγε» τον πατέρα της «Γαλάζιας Πατρίδας» επειδή ήθελε συμμαχία με το Ισραήλ

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Τσιχάτ Γιαϊτσί (Cihat Yaycı), ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan) εκδιώχθηκε από το καθεστώς Ερντογάν επειδή θεωρήθηκε φιλοϊσραηλινός και φιλονατοϊκός.

Από: tribune.gr

Τον περασμένο Μάιο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβάθμισε τον ναύαρχο Τσιχάτ Γιαϊτσί και, κατόπιν, ο δεύτερος παραιτήθηκε για να δηλώσει την αγανάκτησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής «Aydinlik», για την παραίτηση του Τσιχάτ Γιαϊτσί, γράφτηκαν πολλές αναλύσεις.

Σε ορισμένες από αυτές, αναφέρθηκε ότι η πρόταση μιας συμφωνίας με το Ισραήλ ήταν αποφασιστική για την απόλυση του Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Υποστηρίχθηκε ότι ο λόγος πίσω από την αποδοχή της παραίτησής του από τον Πρόεδρο ήταν ότι ο Τσιχάτ Γιαϊτσί είχε πολιτικές κοντά στον άξονα του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Ο Γιαϊτσί έχει υποστηρίξει δημόσια ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ισραήλ το συντομότερο δυνατό», εξηγώντας αργότερα ότι «μια συμφωνία με το Ισραήλ είναι συμφωνία με την Παλαιστίνη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail