Πασινιάν: Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη νίκη - Είμαι έτοιμος να μαρτυρήσω για την Αρμενία!

Freepen.gr - Ο αρμενικός λαός δεν έχει γονατίσει ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ αυτό, δεν θα παραδώσουμε ποτέ κανένα χιλιοστό της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, μεταδίδει το armenpress.am.

Ο Πασινιάν κατέγραψε ότι δεν υπάρχει τίποτα απροσδόκητο από στρατηγική άποψη σε αυτό που συνέβη. "Επειδή, στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι ότι ο λαός μας αντιμετωπίζει ένα δίλημμα να εγκαταλείψει τα δικαιώματα του λαού του Αρτσάκ ή να προχωρήσει πόλεμο. Θέλω να καταγράψω με μεγάλη σαφήνεια ότι η θέση του Αζερμπαϊτζάν σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν η ίδια. Και στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων το Αζερμπαϊτζάν ανέπτυξε με συνέπεια αυτή την έννοια – είτε εγκαταλείπουμε τα δικαιώματα του λαού του Αρτσάκ, το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση, είτε επιλέξουμε πόλεμο. 

Και είναι αυτή η έννοια που σήμερα μας οδήγησε στη σύγκρουση. 

Η Δημοκρατία της Αρμενίας και ο αρμενικός λαός πρέπει να υποστηρίξουν σθεναρά τα δικαιώματα του λαού του Αρτσάκ και τα δικαιώματα ολόκληρου του αρμενικού λαού εν γένει", δήλωσε ο Πασινιάν, υπογραμμίζοντας ότι ο αρμενικός λαός πρέπει να σταθεί ισχυρός και να προστατεύσει το δικαίωμά του Να ζει στην ιερή γη του.

Σημείωσε ότι ως αρχιστράτηγος δεν έχει έρθει στην Εθνοσυνέλευση για να πει τι είναι έτοιμοι να κάνουν οι στρατιώτες και οι στρατηγοί. "Έχω έρθει εδώ για να πω τι είμαι έτοιμος να κάνω. Είμαι έτοιμος να μαρτυρήσω για χάρη της πατρίδας μας, ο αρμενικός λαός δεν έχει γονατίσει ποτέ και δεν θα γονατίσει ποτέ", είπε ο Πασινιάν, προσθέτοντας ότι κανένα χιλιοστό δεν θα παραδοθεί στον εχθρό και ότι πρέπει η Αρμενία πρέπει να κερδίσει διότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail