Μιλήστε μου για κόμματα, πολιτικούς και συμμάχους που μας πούλησαν με ή χωρίς προσχήματα

vlad_ropotica / pixabay
Oι Έλληνες στρατιώτες πήγαν στην Κορέα, δεν σταματήσαμε ποτέ να αγοράζουμε ότι μας έδιναν οι Αμερικανοί, δώσαμε βάσεις και φτάσαμε στο σημείο να πούμε "στρατηγέ ιδού ο στρατός σου". Τι κερδίσαμε; 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δεν κάναμε τίποτα όταν οι Τούρκοι οργάνωσαν πογκρόμ εναντίον της ελληνικής μειονότητας το 1955. Οι ηγεσίες της χώρας σαμποτάρισαν την Ένωση με την Κύπρο η οποία το 1974 έπεσε μακριά.

Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι με τους Γάλλους τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Άλλωστε δεν έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα! Στο μεταξύ η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που πετύχαμε κάτι, ξεκινήσαμε μόνοι μας και οι άλλοι στάθηκαν στο πλευρό μας γιατί εκτίμησαν το αποτέλεσμα.

Αντίθετα οπότε δώσαμε σε φίλους και συμμάχους ό,τι ζητούσαν, μας πούλησαν με ή χωρίς προσχήματα.

Αλλά για να πετύχουμε κάτι ξεκινώντας μόνοι μας, χρειαζόμαστε και τους αντίστοιχους ηγέτες που θα βγούν μπροστά.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μπορούσε να φύγει και να ζήσει σαν πλούσιος άρχοντας. Όμως επέλεξε να θυσιαστεί όπως ταίριαζε σε απόγονο Ελλήνων και Ρωμαίων συμφωνα με τον τελευταίο του λόγο.

Ο Υψηλάντης μπορούσε να περάσει μια πλούσια ζωή στην αυλή του Τσάρου αλλά διάλεξε να τα ρισκάρει όλα για ένα έθνος, οι προθέσεις του οποίου δεν ήταν σίγουρες. 

Ο Καποδίστριας είχε όσα αξιώματα θα μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος. Επέλεξε να έρθει στα ερείπια και να φτιάξει κράτος χωρίς να πάρει δεκάρα τσακιστή. Ο Ιωάννης Μπάγκας μπορούσε να φάει τα λεφτά του τα οποία τα κέρδισε με τον κόπο του αλλά τα έδωσε στο ελληνικό κράτος όντας εν ζωή. Μιλήστε μου τώρα για κόμματα και πολιτικούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail