Αυτό θα πει "κυρώσεις": Εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας σε όλα τα τουρκικά προϊόντα - Ζημιές δις!

Freepen.gr -  Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορεύσει τα τουρκικά προϊόντα τίθεται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην ήδη σακατεμένη οικονομία της Τουρκίας, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Κυριακή. Το Ριάντ έχει θέσει ανεπίσημο εμπάργκο στα Τουρκικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και των φθαρτών τροφίμων, πέρυσι.

Οι Σαουδάραβες κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμιά τους. Τα φορτηγά επιτράπηκαν στη χώρα μόνο μετά από παρέμβαση Τούρκων διπλωματών.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ασκούν πίεση στις τοπικές επιχειρήσεις να μην εμπορεύονται με την Τουρκία και τις βιομηχανίες της. Η τουρκική εφημερίδα Dunya ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει έρθει σε επαφή με μεμονωμένες επιχειρήσεις και τις διέταξε να μην εμπορεύονται με τουρκικές εταιρείες ή να αγοράζουν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμα σε οποιαδήποτε εταιρεία αγνοεί την εντολή.

"Οι πελάτες μας έχουν συνηθίσει στα τουρκικά προϊόντα, είναι ικανοποιημένοι. Ωστόσο, δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα προϊόντα μας. Λένε ότι μας τα στέλνουν μέσω τρίτης χώρας", ανέφερε στη Τζουμχουριέτ Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, όπως λέει.

"Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ ανήσυχες  ειδικά καθώς οι εξαγωγές από τις νοτιοανατολικές επαρχίες όπως οι Hatay, Gaziantep και Diyarbakır σταματούν", δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να αποθαρρύνει τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγών και 3 δισεκατομμύρια δολάρια εισαγωγών στη Σαουδική Αραβία. Τα έπιπλα είναι στην πρώτη θέση στα προϊόντα που πηγαίνουν από την Τουρκία ενώ το βασίλειο ήταν ο 15ος μεγαλύτερος εισαγωγέας τουρκικών προϊόντων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail