Τι δε γνωρίζεις για την Αρμενία...


Η Αρμενία είναι μια ακόμη ΕΛΛΗΝΙΚΗ αποικία της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Αρμένο τον Θεσσαλό από το Αρμένιο της Λάρισας. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Η Αρμενική παραδοσιακή φορεσιά είναι σχεδόν ίδια με τη Θεσσαλική. Η Αρμενία είναι το πρώτο κράτος που ασπάσθηκε επίσημα τον Χριστιανισμό παγκοσμίως, το 301, αιώνες νωρίτερα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία (επίσημα έγινε 79 χρόνια μετά, κυρίαρχη όμως θρησκεία πληθυσμιακά έγινε πολύ αργότερα). Εκεί βρίσκεται και η πρώτη χριστιανική εκκλησία.

Οι Αρμένιοι αν και μονοφυσίτες (λογικό αφού ασπάσθηκαν τον χριστιανισμό πολύ πριν διαμορφωθεί η Θεολόγια) συγκαταλέγεται στις Ανατολικές Χριστιανικές Θρησκείες και έχει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο.

Η Αρμενία είναι από τα πιο συμπαγή εθνoφυλετικά κράτη με το ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού να ανέρχεται στο 97%.

Πολλοί Πόντιοι έχουν την άποψη ότι Ερεβάν (πρωτεύουσα της Αρμενίας) σημαίνει η τελευταία πόλη των Ελλήνων, αν και δεν αποδεικνύεται από πουθενά, η ρίζα της λέξης δείχνει να δίνει υπόσταση στη άγραφη θεωρία, την οποία μάλιστα ακούσαμε πρόσφατα και στη σειρά "Το Κόκκινο Ποτάμι". 

Οι Αξιωματικοί του στρατού της Αρμενίας εκπαιδεύονται στην Ελλάδα στη σχολή Ευελπίδων και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τους Έλληνες συμμαθητές τους. 

Στη φωτογραφία η εθνική φορεσιά της Αρμενίας.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.