Η μικρή κι ηρωική Κύπρος μόνη αντιστέκεται, ενώ η Ελλάδα δεν επιθυμεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η μικρή κι ηρωική Κύπρος μόνη αντιστέκεται, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στις καλένδες και η Ευκλείδειος λογική - «Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία» Νίκος Δένδιας Έλληνας ΥΠΕΞ. Σαφές, σαφέστατο, η Ελλάδα δεν επιθυμεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Δικηγόρου
Μέλους κίνησης Πράττω

Το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που αυτή την στιγμή θα στρίμωχνε αποτελεσματικά τον Ερντογάν, το απεμπολούμε με πρόσχημα ένα διάλογο με την ατζέντα του Ερντογάν. Την ίδια ώρα η Κυπριακή ΑΟΖ δοκιμάζεται και παραβιάζεται βάναυσα από δύο ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας και η Κύπρος μένει μόνη, ολομόναχη χωρίς την συνδρομή της Ελλάδας να αντιστέκεται και να απειλεί με βέτο τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας εάν δεν επιβληθούν και κυρώσεις κατά της Τουρκίας. 

Ακόμα και οι θεωρητικά σύμμαχοί μας οι Γάλλοι, βλέποντας ότι η βασική επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης είναι η μη επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, διστάζουν να βγουν μπροστά σ' ένα θέμα που η Ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί και συμβιβάζεται.

Και ενώ όλα αυτά τα σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας και ενώ η κυβερνητική ανικανότητα και ασχετοσύνη στην πανδημία, στην παιδεία, στην υγεία, στην οικονομία, στις πλημμύρες στην Καρδίτσα κτυπάει κόκκινο, βγαίνει ο Ευκλείδης και τι δηλώνει: δεν πρέπει λέει τους πολιτικούς μας αντιπάλους να τους αποκαλούμε απατεώνες, υπονοώντας τον Αλέξη Τσίπρα, έστω και αν είναι, αφού έτσι επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός και η αστική ευγένεια. 

Η ίδια ευγένεια και τα αριστερά του αντανακλαστικά προφανώς τον οδήγησαν στο να υπερψηφίσει, δια των διορισμένων από αυτόν μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, σε μία δεύτερη και πολλά υποσχόμενη θητεία τον κ. Στουρνάρα που ως γνωστόν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευκλείδης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail