ΕΒΡΟΣ: Η Ελλάδα ενισχύει τις περιπολίες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία

Freepen.gr - Η Ελλάδα ενισχύει τις χερσαίες περιπολίες για να εμποδίσει την αυξανόμενη ροή παράνομων μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία. Όπως σημειώνει η Ανθή Καρασάββα σε ευρύτερο ρεπορτάζ της για το Voice of America οι ελληνικές αρχές δηλώνουν ότι κινητοποιούν δεκάδες ειδικούς συνοριοφύλακες για να φυλάξουν εκτεταμένα χωράφια και ελώδεις εκτάσεις κατά μήκος της περιοχής του Έβρου που χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία.

Εκατοντάδες ακόμη θα αναπτυχθούν στα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα για να σταματήσουν οι παράνομες θαλάσσιες διαβάσεις.

Οι στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι οι παράνομες είσοδοι στην Ελλάδα από την Τουρκία, έχουν διπλασιαστεί μόνο τον τελευταίο μήνα, προκαλώντας ανησυχίες για μια νέα μεταναστευτική κρίση, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία αυξάνονται σχετικά με τα ενεργειακά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail