Γενί Σαφάκ: "Να αλλάξουν τα ονόματα των διεκδικούμενων νησιών"

Freepen.gr - «Τα νησιά και οι Νησίδες, των οποίων το νομικό καθεστώς είναι ασαφές στο Αιγαίο, αποτελούν μακροχρόνιο πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι το όνομα και το καθεστώς αυτών των νησιών δεν καθορίστηκαν στις συνθήκες 1923 της Λωζάνης και του 1947 του Παρισιού» αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η τουρκική φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Γενί Σαφάκ.

Οι "ειδικοί" αυτοί δήλωσαν: "το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να δηλώσει επειγόντως τα τουρκικά ονόματα αυτών των νησιών. Η Ελλάδα όχι μόνο διεκδικεί κυριαρχία σε αυτά τα νησιά, αλλά και τα οπλίζει. 

Δε γνωρίζουμε στην Αθήνα τι...παράθυρα και ευκαιρίες διαλόγου με την Τουρκία εντοπίζουν, ωστόσο η Τουρκία είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκει επιμένοντας στον αφοπλισμό των νησιών και την απόπειρα νομιμοποίησης - μονιμοποίησης του δήθεν ασαφούς καθεστώτος γύρω από την κυριαρχία σε αυτά. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail