Σάββας Καλεντερίδης: Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν έχει φραγμό αποκλιμάκωσης

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ, την προβοκάτσια με την εχθρική ενέργεια μέσω drones στη Μεγίστη, τις πιέσεις προς του δυτικούς συμμάχους και την Ε.Ε. από την Τουρκία, έκανε λόγο για υπερέκταση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας με ή χωρίς τον Ερντογάν. 

Όπως είπε , μια ολόκληρη νέα γενιά της Τουρκίας «γαλουχείται» με απόψεις από τη «γαλάζια πατρίδα», έως του παντουρκισμού, την ώρα που στον Ελληνισμό καλλιεργούνται απόψεις ήπιας αντίδρασης σε βαθμό που η πολιτική ηγεσία να δίνει την εντύπωση ότι ασκεί εξουσία σε άλλη χώρα, όταν παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, επιλέγει τακτικές αποκλιμάκωσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις ουσίας, όταν μάλιστα η Τουρκία κλιμακώνει σε όλα τα πεδία. 

Είτε με την απειλή χρήσης ισχύος είτε με πολιτικές διπλωματικής πίεσης και παζαριών. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail