Κι όμως, το φιάσκο με τις γιγαντιαίες μάσκες στα σχολεία ήταν το καλύτερο νέο των τελευταίων μηνών!

Και όμως, το χθεσινό φιάσκο με τις γιγαντιαίες μάσκες στα σχολεία ήταν το καλύτερο νέο των τελευταίων μηνών! Και να γιατί: ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν φτούρησε ποτέ ολοκληρωτισμός, είτε στην φασιστική-εθνικοσοσιαλιστική, είτε στην κομμουνιστική μορφή του, είναι πως η κρατική μας μηχανή ήταν πάντοτε της πλάκας. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Για να μπορέσει η κυβέρνηση να ελέγξει όλες τις πτυχές της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων χρειάζεται να έχει στη διάθεσή της ένα νεωτερικό κράτος δυτικού τύπου, απρόσωπο, συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, αποτελεσματικό (για τους δικούς του σκοπούς) και βασισμένο σε "επιστημονικές αρχές". 

Με τη δικιά μας κρατική μηχανή που θυμίζει περισσότερο προνεωτερικό οθωμανικό δοβλέτι με τα ρουσφέτια του, τις άπειρες εξαιρέσεις του και την συνεχή παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα ("είναι καλό παιδί ο ανιψιός μου, ο Μάκης, να του χαρίσουμε το πρόστιμο!"), κανένας Χίτλερ και κανένας Στάλιν δεν θα μπορούσε να κάνει δουλειά στην Ελλάδα. 

Είναι αλήθεια πως στις μέρες του λοκντάουν, φοβήθηκα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχτιζε ένα τέτοιο "σοβαρό" κράτος για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας. Η ταχύτητα και ο επαγγελματισμός με τον οποίο ο κρατικός μηχανισμός έκλεισε στα σπίτια τους δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, έβαλε λουκέτο σε ολόκληρη την ιδιωτική οικονομία, έριξε χιλιάδες πρόστιμα και μοίρασε τόσα επιδόματα ήταν πραγματικά ....ανατριχιαστικός! 

Και να που ήρθε το χθεσινό φαιδρό περιστατικό με τις παιδικές μάσκες που ήταν μεγάλες, και να που ήρθε το μπάχαλο στη συνεννόηση των αρμοδίων, οι ημέτεροι επιχειρηματίες και όλα αυτά τα τόσο χαριτωμένα και γνώριμα της ελληνικής πραγματικότητας, για να μου αναπτερώσουν το ηθικό και να μου δώσουν ελπίδες πως η κρατική μηχανή της πατρίδας μας δεν έχει αλλάξει καθόλου και εξακολουθεί να θυμίζει...οπερέτα. Και αν ισχύει αυτό τότε έχουμε πιθανότητες να περισώσουμε κάποιες από τις ελευθερίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail