Τούρκος πράκτορας της ΜΙΤ: Σχέδιο δολοφονίας Αυστριακών πολιτικών για πρόκληση χάους!

Freepen.gr - O Τούρκος Feyyaz Ö., ένας πράκτορας που εργάζεται για την τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών MIT με δική του ομολογία, dήλωσε στις αυστριακές αρχές ότι είχε διαταχθεί τον Αύγουστο να σκοτώσει την Berivan Aslan, μια κουρδο-αυστριακής καταγωγής πολιτικό και μέλος του Κόμματος των Πρασίνων της Αυστρίας, αναφέρει το ahvalnews.com.

Ο Feyyaz Ö., ο οποίος έχει ιταλική υπηκοότητα, δήλωσε στις αρχές ότι είχε παρακολουθήσει την Aslan για λίγο και ότι είχε κλείσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου θα περίμενε την πολιτικό, ανέφερε το Etkin Haber Ajansı την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ETHA, ο Feyyaz Ö. ήταν ο μυστικός μάρτυρας που έδωσε τη μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο, Μετίν Τοπούζ για κατηγορίες τρομοκρατίας.

Ο πρώην αυστριακός πολιτικός Peter Pilz ανακοίνωσε τα σχέδια δολοφονίας στην ιστοσελίδα ειδήσεων Zack Zack, όπου είναι επίσης συντάκτης, λέγοντας ότι είχε ενημερωθεί από την αυστριακή υπηρεσία πληροφοριών ότι βρισκόταν στη λίστα πολλών ανθρώπων που θα δολοφονηθούν, μαζί με την Aslan και τον Αυστριακό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Andreas Schieder.

Ο Feyyaz Ö. είχε παραδεχθεί ότι έδωσε ψευδείς μαρτυρίες για τον Topuz όταν ανακρίθηκε στην αυστριακή μονάδα πληροφοριών και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Pilz καθώς ανέφερε λεπτομερώς πως ο Feyyaz Ö." παραδέχθηκε ότι το σχέδιο ήταν να προκληθεί χάος στην Αυστρία,

Η Berivan Aslan ως πολιτικός με επίκεντρο τις μειονότητες στην Αυστρία, είχε αποκαλύψει ένα δίκτυο πρακτόρων της ΜΙΤ σε αρκετές αυστριακές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Βιέννης, επιφορτισμένες με τη δημιουργία αναταραχών μεταξύ των τουρκικών και κουρδικών κοινοτήτων στη χώρα.

Τον Ιούνιο, υπερεθνικιστικές τουρκικές ομάδες είχαν στοχεύσει σε αρκετές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από Βιεννέζους Κούρδους. Η Τουρκία εξέδωσε δηλώσεις λέγοντας ότι οι κουρδικές ομάδες είχαν δεσμούς με οργανώσεις που χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατικές τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer ανακοίνωσε ότι η χώρα προετοιμαζόταν να ασκήσει κατηγορίες εναντίον ενός ατόμου που ομολόγησε ότι κατασκοπεύει για τη MIT δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αυστριακές αρχές διερευνούν το θέμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών Harald Sörös σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail