Γεωργιάδης: «Η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, δε δικαιούνται αίτημα ασύλου στην Ελλάδα»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και τους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα σχετικα με την κατάσταση στη Μόρια:

«Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ταυτοποιήσει ποιοι από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες είναι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια και προχώρησαν στα βίαια αυτά επεισόδια. Όσοι ταυτοποιηθούν ότι είναι ένοχοι αυτών των βίαιων εγκλημάτων δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και πρέπει να απελαθούν».

«Βασική προϋπόθεση για να σου παράσχει μία χώρα πολιτικό άσυλο είναι να σέβεσαι τους νόμους της. Εάν δεν το κάνεις τότε δεν δικαιούσαι πολιτικό άσυλο σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό που να μην αφήσει περιθώριο κανένας ξανά να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη μας».

Επίσης ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει ότι οι ροές έρχονται από μια ασφαλή χώρα όπως η Τουρκία και βάσει διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να αιτηθούν ασύλου στη χώρα μας:

«Η Ελλάδα θα έπρεπε με λίγο μεγαλύτερη ένταση να προβάλει ότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται από μία ασφαλή χώρα, την Τουρκία και άρα είναι πολύ θεωρητικό το ποιοι δικαιούνται πράγμα τελικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από όλους αυτούς. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση μεγαλύτερης τάξης μεγέθους [...] Η Τουρκία είναι μία ασφαλής χώρα άρα βάσει του διεθνούς δικαίου δεν δικαιούνται να καταθέτουν αίτημα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα. Πάρα πολύ απλά».

Επιπλέον έκανε λόγο για την ανάγκη κλειστών δομών στη Λέσβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail