Εδώ και μέρες δημιουργείται η «ατμόσφαιρα» να πεισθεί η κοινή γνώμη περί «αναγκαιότητας» του ελληνοτουρκικού «διαλόγου

Το 69,8% των Ελλήνων υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου! Μόλις μια ημέρα μετά την χθεσινή πρωθυπουργική δήλωση «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» με την Τουρκία, ήρθε και η απαραίτητη δημοσκόπηση στα ΝΕΑ. Το 69,8% των Ελλήνων είναι «υπέρ του διαλόγου» με τους Νεο-οθωμανούς! Έτσι, γενικά και αόριστα, χωρίς να προηγηθούν διερευνητικές επαφές και με «άγνωστη» ατζέντα! 69,8% (!), αν και μέσα σ’ ένα κλίμα άμεσων απειλών πολέμου από την Τουρκία, που ζητά χωρίς συμβιβασμούς ότι νομίζει πως δικαιούται. Αλλά και κάτω από ασφυκτικές πιέσεις του διεθνούς παράγοντα (ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) για «αποκλιμάκωση» και ντε φάκτο υποχώρηση της Ελλάδας από «μαξιμαλιστικές» θέσεις, όπως ισχυρίζονται οι Γερμανοί και οι δορυφόροι της.


Είναι σαφές ότι εδώ και αρκετές ημέρες δημιουργείται εντέχνως και ποικιλοτρόπως η κατάλληλη «ατμόσφαιρα» για να πεισθεί η κοινή γνώμη περί της «αναγκαιότητας» του ελληνοτουρκικού «διαλόγου». Ποιος άλλωστε εκτός από την Τουρκία επιδιώκει σήμερα πολεμική σύρραξη; Ποιος άλλος εκτός από την Τουρκία μπορεί να μιλήσει με τέτοιο θράσος για χιλιάδες «μάρτυρες» που θα θυσιαστούν για τα «δίκαια» της πατρίδας;

Αναμενόμενο. Μόνο που για να φτάσει στον επικείμενο «διάλογο» από θέση ισχύος η νέο-οθωμανική Τουρκία εργάστηκε συστηματικά εδώ και μερικές δεκαετίες - και μάλιστα σε πολλά επίπεδα (σταδιακή αυτάρκεια σε εξοπλισμούς, σταδιακό γκριζάρισμα του Αιγαίου και τώρα της Αν. Μεσογείου, δημογραφικό, μεταναστευτικό, ντε φάκτο αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών με στρατιωτική παρουσία σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, κ.α.) προκειμένου ν΄ αναδειχτεί σε περιφερειακή, αν όχι παγκόσμια δύναμη - σε αντίθεση με την Ελλάδα που προορίζεται για μελλοντικό «περιφερειακό εθνάριο»-δορυφόρος. Και όλα αυτά σε μια μακρά περίοδο που η ελληνική πολιτική τάξη και οι ελληνικές ελίτ περιορίζονταν στην αδιέξοδη «πολιτική του κατευνασμού», και «η σχολή του ενδοτισμού» γνωστών καθηγητών και δημοσιογράφων κυριαρχούσε στην ενημέρωση - ύπνωση του ελληνικού λαού που απολάμβανε μακαρίως την «δανεική» ευμάρειά του. Όταν η αποτροπή και η με κάθε τρόπο μείωση του τουρκικού επεκτατισμού και αναθεωρητισμού θα ήταν ζήτημα «ζωτικής σημασίας» και επιβίωσης του έθνους.

Τώρα πλέον ο ελληνοτουρκικός «διάλογος» με άμεσο στόχο τουλάχιστον την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο στο Δικαστήριο της Χάγης «μοιάζει για την ελληνική πολιτική τάξη με μονόδρομο»! Και ό,τι ήθελε προκύψει! Αυτό άλλωστε κάνει τον πρωτεργάτη του «κατευνασμού» καθηγητή κ. Χρ. Ροζάκη να θέσει σήμερα το «αφοπλιστικό» ερώτημα : «Και σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει τον κόπο μια δικαστική απόφαση να μας δώσει οριστικές λύσεις στις χρόνιες διαφορές μας και να αντικαταστήσει μια θάλασσα ρήξεων και διαφορών σε μια θάλασσα ειρήνης και διεθνούς συνεργασίας;» Σαν να μη έχει ακούσει τίποτα ο διαχρονικός σύμβουλος πολλών ελληνικών κυβερνήσεων περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και να μη περνά από το μυαλό του ποτέ ότι η αναθεωρητική Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για κάποια ποσοστά κυριαρχίας στο Αιγαίο αλλά για «ΤΟ ΟΛΟΝ» των διεκδικήσεών της.

(Χρ. Ροζάκης, «Που βρίσκεται η τουρκική παρανομία ;», ΤΑ ΝΕΑ, 5/6-9-2020)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail