Βουλή της Λιβύης: Οι συμφωνίες με την Τουρκία θα επανεξεταστούν όλες!

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στο Κοινοβούλιο της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, δήλωσε ότι θα συσταθεί Επιτροπή αναθεώρησης συμβάσεων. Πρόκειται για την αξιολόγηση όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA), μεταδίδει το libyareview.com.

Σε δηλώσεις του στον τύπο, εξήγησε ότι η επιτροπή αυτή θα ξεκινήσει τις εργασίες της μετά το σχηματισμό του νέου Προεδρικού Συμβουλίου, και της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι θα αναθεωρήσει όλες τις συμφωνίες και τις συνθήκες κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωθυπουργού Φαγιέζ Αλ-Σαράζ κι αυτό οφείλεται "στη μη νομιμοποίηση και την παρανομία τους και στην αδυναμία εκπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων", ανέφερε.

Ο Al-Mihoub κατήγγειλε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες ανέφερε ότι "οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τη GNA θα παραμείνουν σε ισχύ, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Αλ-Σαράζ και την άφιξη μιας νέας αρχής. Ο Al-Mihoub πρόσθεσε ότι "ο Πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται να ξεχνά ότι η GNA, δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, το μόνο εκλεγμένο σώμα του λαού της Λιβύης". Ως εκ τούτου, όλες οι συμφωνίες που δε βασίζονται σε νομικούς και συνταγματικούς κανόνες και πρέπει να θεωρούνται άκυρες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail