«Η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα Στενά λόγω Ελλάδας και να αφήσει τη Συρία χωρίς ρωσική βοήθεια»

chengtzf / pixabay
Freepen.gr - Οι εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας θα μπορούσαν να κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο ανά πάσα στιγμή, κάτι που θα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία θα λάβει δραστικά μέτρα για τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας, αναφέρει ότι πληροφορείται το BulgarianMilitary.com.

Σύμφωνα με πηγές της σελίδας, η Άγκυρα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κλείσει το Βόσπορο και να απαγορεύσει τη διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω του στενού. Αυτό όμως θα σήμαινε ένα σοβαρό πλήγμα για τις εβδομαδιαίες προμήθειες όπλων, εξοπλισμού, τροφίμων και άλλων προμηθειών στον ρωσικό στρατό στη Συρία και στον συριακό στρατό.

Φυσικά, αν συμβεί αυτό, μόνο ο εναέριος ανεφοδιασμός θα είναι η μόνη εναλλακτική λύση της Ρωσίας σχετική με τη Συρία, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν θα είναι αρκετό για την κάλυψη των εβδομαδιαίων αναγκών τόσο της βάσης Kmeimim στη Συρία όσο και των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο.

Η γαλλική δήλωση ότι το Παρίσι θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, έπληξε περαιτέρω την κατάσταση και έφερε την Άγκυρα πιο κοντά στη λήψη πιο δύσκολων αποφάσεων.

Οι αναλυτές λένε ότι η Άγκυρα θα αναγκαστεί να κλείσει το πέρασμα Εύξεινου Πόντου - Μεσογείου, ειδικά εάν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθήσουν να περιπλέξουν περαιτέρω την κατάσταση με μια πιθανή λύση, όχι υπέρ των Τούρκων.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία εξετάζει προσεκτικά τις ενέργειες και τα λόγια της, καθώς ο Πούτιν αντιτίθεται κατηγορηματικά στην περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων. Η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι εάν συμβεί αυτό, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά και να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για τη Δαμασκό. Κάτι που ο Πούτιν δε θέλει να συμβεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail