Μάλλον κοροϊδευόμαστε! Πρόσεξε κανείς τι είπε ο Κουμουτσάκος για τη Μόρια;

Freepen.gr - Κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του Αν. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γ. Κουμουτσάκου κατά την ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων και των ανταποκριτών ξένου τύπου για τα γεγονότα στη Μόρια (https://migration.gov.gr/eisagogiki-topothetisi-toy-an-ypoyrgoy-metanasteysis-kai-asyloy-k-g-koymoytsakoy-kata-tin-enimerosi-ellinon-dimosiografon-kai-ton-antapokriton-xenoy-typoy-gia-ta-gegonota-sti-moria/) στις 9 Σεπτεμβρίου υπήρξε μια αναφορά η οποία πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο την εντόπισε ο αρθρογράφος του Antinews.gr, o Strange Attractor την οποία συμπεριέλαβε σε πρόσφατο άρθρο του και αποτελεί λαβράκι.

Μια διαχρονική δικαιολογία των κυβερνώντων στο ερώτημα γιατί δεν επαναπατρίζονται όλοι όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα, είναι ότι "χάνουν" τα χαρτιά τους (αλλά όχι τα κινητά τους) και καμία χώρα δεν τους αναγνωρίζει / δέχεται.

Εν προκειμένω όμως ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

"Μαζί μου επικοινώνησε και ο Πρέσβης του Αφγανιστάν, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η πρεσβεία συστήνει στους Αφγανούς που βρίσκονται στη Λέσβο να συνεργάζονται πλήρως με τις ελληνικές αρχές"



Αφού η πρεσβεία του Αφγανιστάν αναγνωρίζει την παρουσία μεταναστών από τη χώρα που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή μαζί τους ακόμη και μέσα στο χάος της Μόριας, τότε για ποιο λόγο δεν επαναπατρίζονται τόσο αυτοί που βρίσκονται στο νησί όσο και οι υπόλοιποι που έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail