Ο πρωθυπουργός απολύτως πεπεισμένος για ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές. Θα χρειαστεί όλοι να βοηθήσουμε στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου. Και εάν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος για να δείξω το παράδειγμα, θα το κάνω, και εγώ και η οικογένειά μου, με χαρά» ανέφερε ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της συνέντευξής του και προσέθεσε ότι «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Του Στρατή Μαζίδη

Επί των ημέρων Τσίπρα συνηθίζαμε να διαμαρτυρόμαστε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί διχαστική ρητορική. Ωστόσο η διάδοχη κατάσταση πάει ακόμη πιο πέρα με τη χρήση χαρακτηρισμών και γενικεύσεων.

Πχ άλλο οι "αρνητές μάσκας" [όρων φιλοκυβερνητικών μέσων] με αστεία ποδοπατήματα μασκών σε δημόσιο χώρο και διαφορετικό εκείνοι οι οποίοι θέτουν λογικά και εύλογα ερωτήματα. Πχ οι πιθανές δυσκολίες κατανόησης του τι λέει ο δάσκαλος/καθηγητής ή οι μαθητές, ή η πιθανή δυσφορία από την επί μακρόν χρήση της ή το γεγονός πως θα τη φορούν τα παιδιά ενώ θα κάθονται σε αποστάσεις στα θρανία τους, ενώ πχ δε θα τη φορούν στα διαλείμματα, ή ότι τη φορά ο μαθητής που κάθεται μόνος ή με άλλον ένα, αλλά όχι μια παρέα των έξι στην ταβέρνα.

Η κυβέρνηση έχει βρει το βολικό "συνωμοσιολόγοι" και το επισυνάπτει σε όλους. Γραφικούς και σοβαρούς. Τα ΜΜΕ επικροτούν αντί να δείξουν το δρόμο της σύνεσης και της ηρεμίας.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός ακούει τους ειδικούς, ή καλύτερα μια συγκεκριμένη μερίδα ειδικών που εξυπηρετεί τη σωτηριολογική διαχείριση του θέματος μιας τρομαγμένης κοινωνίας [που αύριο δε θα έχει να φάει] κατά πως επιθυμεί ο πρώτος, δηλώνει απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές. Ποιο εμβόλιο; Αυτό που δεν υπάρχει; Πώς είναι σίγουρος για κάτι που δεν υπάρχει;

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου ήδη μια εταιρεία πάτησε φρένο στο εμβόλιο μετά από σοβαρή ανεπιθύμητη παρενέργεια κι ενώ μάλιστα είχε ζητήσει όρο σε σύμβαση με συγκεκριμένο κράτος να μη φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες.

Τελικά ο πρωθυπουργός ακούει τους ειδικούς ή όχι; Ή μήπως είναι ειδικός κι ο ίδιος; Κι αν ναι, τι ώρες δέχεται στο ιατρείο του; Δε χρειάζεται να πειστεί κανένας να εμβολιαστεί ούτε συκοφαντικά κάποια ΜΜΕ να μιλούν για αντι-εμβολιαστικό κίνημα σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάνει τα εμβόλιά της, τα οποία όμως είναι χρόνια και δοκιμασμένα. Η ασφάλεια του όποιου εμβολίου θα εδραιωθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Με όσα γίνονται και λέγονται, τελικά εξαπλώνεται η δυσπιστία ταχύτερα από τον ιό. Το τι θα κάνει ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του, είναι δικό του θέμα. Ο καθένας, αν βγει ποτέ το εμβόλιο ή τα εμβόλια γιατί μπορεί να μην είναι μόνο ένα και αν ο κορωνοϊός εξακολουθεί ως έχει, θα σταθμίσει τα δεδομένα χωρίς υπερβολές, συνωμοσίες, τρομοκρατίες, ψεκασμούς και σωτήρες. Αρκετά διχάστηκε ο κόσμος από αμφότερες τις πλευρές. Δεν προσφέρεται το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail