Ένας Ελληνας πολίτης απαντάει στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

Του Μιχάλη Χαιρετάκη - Οι ώρες που περνάει η χώρα είναι δύσκολες και ίσως σημαντικές για τη μελλοντική ακεραιότητα της χώρας και της ύπαρξής μας ως κυρίαρχο κράτος.Τούτες τις ώρες μετράμε τους φίλους μας, έναν προς έναν. Η απάντησή στην πρεσβεία, μιας χώρας που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι στέκεται και θα σταθεί στο πλευρό μας, χωρίς όμως να το έχει ακόμα ξεκάθαρα αποδείξει,ήταν επιβεβλημένη, ειδικά από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση σιωπά. Ακολουθεί η απάντηση:

Επειδή δεν είμαστε κακόβουλοι, θα δεχτούμε χωρίς καμμιά άλλη συζήτηση για το θέμα , ότι η Τουρκία ουσιαστικά εξαπάτησε την διεθνή κοινή γνώμη εμφανίζοντας τη Ρωσία να ζητάει τη συνεννόηση της Τουρκίας για τη NAVTEX και ελπίζουμε στο μέλλον να μην εμφανιστεί κάποιο επίσημο χαρτί που να το ανατρέπει και ότι χρειάστηκε σχεδόν 1 24ωρο για να αντιδράσει η ρωσική διπλωματία στα δημοσιεύματα ολόκληρου του ελληνικού τύπου.

Θα δεχτούμε επίσης ότι η Ρωσία ενημέρωσε ΜΟΝΟ την WWNWS και την Κύπρο και ότι δεν ζήτησε την άδεια και δεν ενημέρωσε την Τουρκία πρώτα για να κάνει τις στρατιωτικές ασκήσεις σε έναν χώρο που η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει. Γιατί αν δεν ισχύει αυτό , τοτε η Ρωσία αναγνωρίζει defacto δικαιώματα της Τουρκίας στην Ελληνική ΑΟΖ.

Η ουσία όμως παραμένει άλλη. Η παραδοσιακή φίλη της Ελλάδος, Ρωσία έχει εξοπλίσει στρατιωτικά ένα γειτονικό κράτος που απειλεί και επιβουλεύεται εδάφη της χώρας μας. Και όχι μόνο αυτό, ας δούμε τι ακριβώς γίνεται σε ένα κράτος όχι πολύ μακριά από την περιοχή μας, παραδοσιακά και αυτό φιλικά προσκείμενο στη Ρωσία εδώ και πολλές δεκαετίες. Τη Συρία.

Η φίλη της Συρίας, Ρωσία, ανέχεται τον ακρωτηριασμό της φίλης της και συμμάχου της Συρίας από την Τουρκία με το πρόσχημα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας.
Το πιο όμως τραγικό είναι το παρακάτω, η Ρωσία όχι μόνο ανέχεται αυτόν τον ακρωτηριασμό που τείνει να παγιωθεί αλλά και δεν αντιδρά στον εποικισμό της ζώνης αυτής με 1 εκατομμύριο από αυτούς που θα βαφτίσει "Σύριους πρόσφυγες" το καθεστώς Ερντογάν.

Οι φίλοι δεν πατάνε πάνω σε 2 βάρκες προσπαθώντας να ισορροπήσουν σαν ζογκλέρ αλλά έχουν ξεκάθαρες απόψεις και στηρίζουν τους φίλους τους όταν βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα ίδια λόγια για ανάσχεση της ρωσικής επιρροής τα έχουν πεί πολλές φορές οι ΗΠΑ και για την Τουρκία, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να έχει πρόσβαση σε όλο το οπλοστάσιο σχεδόν της Ρωσίας για αγορά όπλων και να τυγχάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας όταν καταλαμβάνει εδάφη ανεξαρτήτων κρατών, φιλικά προσκείμενων στη Ρωσία.

Καλό λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσει η Ρωσία πρώτα απ' όλα αν σε έναν πόλεμο που εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας φαίνεται αναπόφευκτος αν οι τουρκικές σφαίρες, οι βόμβες και οι πύραυλοι που θα σκοτώνουν έλληνες που αμύνονται για τη χώρα τους, θα έχουν φτιαχτεί σε ρωσικά εργοστάσια και αν θα ανεχθεί την κατοχή ελληνικών εδαφών από τους τούρκους.

Τούτη την ώρα έχουμε ανάγκη από πραγματικές φιλίες και όχι από λυκοφιλίες συμφερόντων. Ξεκαθαρίστε λοιπόν τη στάση σας πρώτα απέναντι στη Συρια, πετάξτε έξω τον τούρκο κατακτητή και μετά ελάτε να συζητήσουμε για τον χαρακτήρα των ελληνορωσικών σχέσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail