«Εάν πέσουν στα χέρια της τουρκικής «δικαιοσύνης» οι συντάκτες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θα οδηγηθούν στη φυλακή αμέσως»

Infoteka 24– Με το 299ο άρθρο του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας απαγορεύονται οι υβριστικές εκφράσεις και προσβολή εναντίον του προέδρου. Στην πραγματικότητα, αυτο αφοράει μόνο τους τούρκους πολίτες, ωστόσο, ο Ερντογάν αποφάσισε να προχωρήσει περαιτέρω.
 
 
Και όπως λέει ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσέϊν Αϊντίν, εναντίων του συντάκτη του άρθρου, του αρχισυντάκτη και ιδιοκτήτη της έκδοσης ως μέτρο συγκράτησης θα επιλεχθεί φυλάκιση από 1 έως 4 χρόνια εάν πέσουν στα χέρια της τουρκικής «δικαιοσύνης».

Και αυτό δεν είναι για πρώτη φορά που οι ξένοι πολίτες υπόκεινται στον ποινικό κώδικα της Τουρκίας. Νωρίτερα, παρόμοιες κατηγορίες ασκήθηκαν εναντίον ενός Λιβανέζου δημοσιογράφου αρμενικής καταγωγής, Νισάν-Ντερ-Αρουτιουνιάν.

Ωστόσο, εάν η Ελλάδα υπερασπίζει τους πολίτες της, ο Λίβανος δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στις τουρκικές πιέσεις. Ο Νισάν-Ντερ-Αρουτιουνιάν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στη Βηρυτό στις 8 Οκτωβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail