Σήκωσε άγκυρες το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο

Ροσατόμ
Freepen.gr - Στις 22 Σεπτεμβρίου, το Arktika, το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό, αναχώρησε από το Baltic Shipyard στην Αγία Πετρούπολη με προορισμό το λιμάνι του Μουρμάνσκ. Το ταξίδι προγραμματίζεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πυρηνικό παγοθραυστικό θα δοκιμαστεί σε συνθήκες πάγου.

"Η Rosatomflot αναμένει την άφιξη του μεγαλύτερου παγκοσμίως πυρηνικού παγοθραυστικού", δήλωσε ο Mustafa Kashka, γενικός διευθυντής της FSUE Atomflot. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το Arktika θα εισέλθει στον πάγο, κινούμενο βόρεια της Γης Franz Josef, (83ος παράλληλος Βορρά). Αυτό θα επιτρέψει την προσαρμογή του συστήματος ηλεκτρικής κίνησης του πυρηνικού σκάφους σε συνθήκες πάγου."Η δημιουργία ενός σύγχρονου πυρηνικού στόλου παγοθραυστικών στη Ρωσία, ικανού να παρέχει τακτική και ασφαλή πλοήγηση όλο το χρόνο σε όλα τα ύδατα της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας", δήλωσε ο Vyacheslav Ruksha, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και διευθυντής της διεύθυνσης Βόρειας Θαλάσσιας διαδρομής της ROSATOM.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ναυπηγούς και όλους εκείνους που συμμετείχαν σε αυτό το έργο για τις προσπάθειές τους. Είμαι βέβαιος ότι τα περαιτέρω παγοθραυστικά του έργου 22220 θα κατασκευαστούν με επιτυχία και θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση όλων των στόχων της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail