Τακτική και απαιτήσεις σε αριθμούς Φρεγατών

Κάποιοι αναλύουν με αριθμούς τις απαιτήσεις για εξοπλισμούς, αναφέροντας μόνο αριθμούς φρεγατών, αεροσκαφών, υποβρυχίων και τεθωρακισμένων που πιθανώς χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Προσωπικά θα απαντήσω μόνο για το κομμάτι της θαλάσσιας ισχύος.

υποναύαρχος ε.α.

Η θαλάσσια ισχύς λοιπόν, μπορεί να οριστεί ως ο έλεγχος και η απαγόρευση θαλάσσιας περιοχής για την επίτευξη στρατηγικών στόχων και συχνά εκδηλώνεται μέσω τακτικής. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι η εκτέλεση τακτικής είναι αδιαχώριστη από την τεχνολογία. 

Η ιστορία του ναυτικού πολέμου και της άσκησης της θαλάσσιας ισχύος είναι ανταγωνιστική με την τεχνολογία, με τον νικητή να είναι αυτός που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Καθώς σήμερα ο πόλεμος επεκτείνεται περαιτέρω στον ψηφιακό κόσμο, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε πώς η νέα τεχνολογία είναι σημαντικός καταλύτης και πολλαπλασιαστής ισχύος για τη νίκη. Η τεχνολογία, έχει αποδείξει την αξία της από το στρατηγικό επίπεδο του πολέμου έως και τις ενέργειες της τακτικής. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το δυναμικό και την εμφάνιση αντιπάλων, ο έλεγχος της θάλασσας εφαρμόζεται μέσω τακτικής. Για να γνωρίζετε τακτική, πρέπει να γνωρίζετε τη χρήση των όπλων, ή για να το πούμε διαφορετικά, για να γνωρίζετε τακτική, πρέπει να γνωρίζετε την τεχνολογία. Δεν φτάνουν οι αριθμοί, αλλά χρειάζεται να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις σε οπλικά συστήματα. Αφήστε λοιπόν τα Γενικά Επιτελεία να κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρουν πολύ καλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail