Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης πτήσης χωρίς στάση

Ladislav Karpov/TASS, archive
Freepen.gr - Τα ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-160 (το όνομα του ΝΑΤΟ είναι το Μπλάκτζακ) έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μακρύτερη πτήση χωρίς στάση για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, ανέφερε ο Πτέραρχος, Sergey Kobylash, Διοικητής Αεροπορικών Αερομεταφορών της Ρωσίας, το Σάββατο, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ .

"Δύο πληρώματα της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας έχουν δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ για απόσταση και διάρκεια σε υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-160 που μεταφέρουν πυραύλους. Οι πιλότοι των ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από 25 ώρες, καλύπτοντας απόσταση περισσότερη από 20.000 χιλιόμετρα" είπε ο Kobylash, προσθέτοντας ότι "κανείς δεν έχει πετάξει αυτό το είδος αεροσκάφους περισσότερο".

Το προηγούμενο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το 2010 από βομβαρδιστικά Tu-160 που ήταν στον αέρα για 24 ώρες και 24 λεπτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τα δύο Tu-160 πέταξαν πάνω από τα ουδέτερα ύδατα του κεντρικού τμήματος του Αρκτικού και Ειρηνικού Ωκεανού καθώς και των θαλασσών Kara, Laptev, East Siberian, Chukchi και Barents. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ένγκελς. Οι διοικητές του πληρώματος ήταν ο στρατηγός Oleg Pchela και ο συνταγματάρχης Sergei Volkovitsky.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 ανεφοδιάστηκαν στον αέρα τρεις φορές από έξι ιπτάμενα τάνκερς IL-78.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά συνοδεύονταν από μαχητικά αεροσκάφη Su-35S μαζί με ξένα αεροσκάφη κατά μήκος ορισμένων τμημάτων της διαδρομής τους, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η πτήση των βομβαρδιστικών πραγματοποιήθηκε με αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail