Η Μόσχα έδωσε στεγνά την Τουρκία για τους μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν

Σχόλιο του Τμήματος Πληροφοριών και τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μεταφορά ξένων μισθοφόρων στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ:

Σύμφωνα με αναφορές, μαχητές παράνομων ένοπλων ομάδων, ιδίως από τη Συρία και τη Λιβύη, μεταφέρονται στη ζώνη της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκειμένου να συμμετάσχουν άμεσα στις εχθροπραξίες.

Ανησυχούμε βαθύτατα για αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες όχι μόνο οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στη ζώνη των συγκρούσεων, αλλά δημιουργούν και μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής.

Καλούμε τους ηγέτες των ενδιαφερομένων κρατών να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για να αποτρέψουν τη χρήση ξένων τρομοκρατών και μισθοφόρων στη σύγκρουση και την άμεση απόσυρσή τους από την περιοχή.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail