Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν Κούρδους χωρικούς και τους πέταξαν από ελικόπτερο

φωτο αρχείου τουρκικού στρατού
Freepen.gr - Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν δύο Κούρδους χωρικούς που είχαν συλλάβει, ρίχνοντάς τους από ένα ελικόπτερο αφού πρώτα τους χτύπησαν, ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες. Μια ιατρική αναφορά για έναν από τους χωρικούς αναφέρει ότι υπέστη τραυματισμούς συνεπεία πτώσης από ύψος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Μεσοποταμία, οι στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν τον Osman Şiban, 50 ετών και τον Servet Turgut, 55 ετών, στις 11 Σεπτεμβρίου ενώ εργάζονταν σε ένα αγρόκτημα στην ανατολική πόλη Van.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική ερώτηση που απευθύνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu από τον Murat Sarısaç, του HDP, οι χωρικοί κρατήθηκαν από στρατιώτες και απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο και στη συνέχεια εισήχθησαν σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση δύο ημέρες μετά την κράτησή τους.

Οι στρατιώτες ανέκριναν τους δύο χωρικούς κάτω από βασανιστήρια και τους έριξαν από το ελικόπτερο, ισχυρίζεται ο Sarısaç, επικαλούμενος τις οικογένειές τους.

Οι δύο άτυχοι άνδρες μπήκαν στην εντατική. Ο Şiban έλαβε εξιτήριο την Παρασκευή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από απώλεια μνήμης λόγω των τραυματισμών του, ενώ ο Turgut βρίσκεται ακόμα σε εντατική φροντίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χωρικοί αυτόπτες μάρτυρες, ισχυρίζονται ότι οι στρατιώτες απειλούσαν να πυροβολήσουν τους δύο άνδρες όταν διαμαρτυρήθηκαν για την κράτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail