Ο Στόλτενμπεργκ ενημερώνει τους Ελληνες για τις τεχνικές συνομιλίες με τους Τούρκους

Freepen.gr - Τουρκία και Ελλάδα έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, μεταδίδει το πρακτορείο "Ανατολή".

"Οι συναντήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ.

"Έξι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ με Ελλάδα και Τουρκία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποκλιμάκωσης με στόχο την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα", ανέφερε.

Ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε επίσης συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών.

"Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες υπό την ηγεσία της Γερμανίας για την επίλυση της υποκείμενης διαφοράς. Οι γερμανικές προσπάθειες οδήγησαν σε συμφωνία χθες για διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών, τις οποίες χαιρετίζω", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail