Ο κίνδυνος για οποιαδήποτε δράση αποκλιμάκωσης που πρέπει να προσέξουμε

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δημιουργεί τους εξής προβληματισμούς όπως αναλύει σε ανάρτησή του στο facebook.com ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης:

1ον: Τι εννοεί όταν λέει ότι αποφασίσθηκε έναρξη συνομιλιών κατόπιν συνεννόησης με τις ηγεσίες των δύο χωρών; Δεν μπορεί ο κ. Στόλντεμπεργκ να το επισήμανε αυτοβούλως. Αυτό προέκυψε λόγω παρανόησης ή εννοεί τη συνάντηση στο Βερολίνο ανάμεσα στην κ. Σουρανή και στον κ. Καλίν;

2ον: Η πρωτοβουλία αυτή του Γ.Γ και η διαρροή μήπως εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο άσκησης πίεσης προκειμένου να οδηγηθούμε σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία; Να επισημανθεί ότι οποιαδήποτε δράση για αποκλιμάκωση της έντασης εγκυμονεί τον κίνδυνο εφόσον δεν ξεκινά με βασική προϋπόθεση την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα να εμφανίσει την Τουρκία ότι είναι έτοιμη για διάλογο και την Ελλάδα ως αδιάλλακτη, καθόσον όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος υπό συνθήκες απειλών και αμφισβήτησης. 

Θα έπρεπε η απαίτηση της χώρα μας για έναρξη οποιουδήποτε διαλόγου να ήταν όχι απλά η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά η άρση της απειλής πολέμου από πλευράς Τουρκίας, σε περίπτωση άσκησης του νόμιμου κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων 12 ν.μ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail