Ούρσουλα σε Τουρκία: Ενώ είμαστε κοντά στο χάρτη, η απόστασή μας αυξάνεται!

europa.eu

Freepen.gr - Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα μετά από περαιτέρω προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

«Η Τουρκία είναι και θα είναι πάντα ένας σημαντικός γείτονας. Αλλά ενώ είμαστε κοντά στο χάρτη, η απόσταση μεταξύ μας φαίνεται να αυξάνεται», είπε κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ισχυρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται μετά από νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, μετά από διαφωνία σχετικά με τα δικαιώματα φυσικού αερίου και γεώτρησης στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Ναι, η Τουρκία βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά. Και ναι, φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες, για τους οποίους την υποστηρίζουμε με σημαντική χρηματοδότηση. Ωστόσο, κανένα από αυτά δε δικαιολογεί απόπειρες εκφοβισμού των γειτόνων της», δήλωσε η von der Leyen στην ετήσια ομιλία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε επίσης ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος μπορούν να βασίζονται στην πλήρη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ φαίνεται να αυξάνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail