Θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών θέτει το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Μετά από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών το συμβούλιο Εθνικής ασφάλειας που συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν έβαλε με τον πιο επίσημο τρόπο θέμα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών. Η απόφαση των Τούρκων στρατηγών μεταδόθηκε από τα κανάλια της τουρκικής τηλεόρασης.

Η τουρκική αξίωση έρχεται λίγο πριν από την έναρξη των διερευνητικών με την Ελλάδα κι ενώ διαμορφώνεται η ατζέντα του διαλόγου. Για την ώρα αν και η συμφωνία για έναρξη των διερευνητικών έχει κλειδώσει παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα η ημερομηνία έναρξης. Ο τουρκικός τύπος λέει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, η Ελληνική πλευρά την τοποθετεί μετά τη σύνοδο κορυφής όπου θα τοποθετηθούν όλοι οι ευρωπαίοι στο ζήτημα της Τουρκίας και των κυρώσεων που ζητάει Λευκωσία καταγγέλλοντας την άγκυρα για τις προκλήσεις στην κυπριακή αοζ.

Την απαίτηση για αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών αναδεικνύει και τουρκικός τύπος, η εφημερίδα Χουριέτ μάλιστα αναφέρει ότι αν και το θέμα χωρίζει τις δύο πλευρές είναι υπό διαμόρφωση κείμενο που θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail