Επίθεση πρακτορο-τραμπούκων στον Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στην Στοκχόλμη!

Freepen.gr - Ο Τούρκος δημοσιογράφος που ζει στη Σουηδία από το 2016, Αμπντουλάχ Μπόζκουρτ δέχθηκε επίθεση χθες κοντά στο σπίτι του στη Στοκχόλμη και νοσηλεύεται τραυματισμένος. Ο Μπόζκουρτ και η ομάδα δημοσιογράφων του στη Σουηδία διευθύνουν τον ιστότοπο Nordic Monitor, ο οποίος παρέχει αποκλειστική και κριτική κάλυψη στην Τουρκία και εκθέτει τις παράνομες δραστηριότητες της διαβόητης τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

"Μέσα σε λίγα λεπτά που βγήκα από το σπίτι μου, ένας από τους τρεις άνδρες με πλησίασε πίσω και απροσδόκητα με χτύπησε κι έπεσα κάτω. Καθώς βρέθηκα στο πεζοδρόμιο, άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι" είπε ο Μποζκούρτ, προσθέτοντας ότι οι δράστες στη συνέχεια το έσκασαν.

Η σουηδική αστυνομία εκλήθη να διερευνήσει το περιστατικό, ενώ οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στο σπίτι του δημοσιογράφου, ο οποίος αργότερα συμβουλεύτηκε να πάει στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης κοντά για έναν πιο ενδελεχή έλεγχο.



 Ο Μπόζκουρτ υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια από τη βίαιη επίθεση που σημειώθηκε στη μέση της ημέρας κοντά σε χώρο στάθμευσης δίπλα στο σπίτι του στο προάστιο Spånga της Στοκχόλμης. Ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν γνώριζε τους επιτιθέμενους ούτε το κίνητρο πίσω από τη βίαιη πράξη τους. 

Ωστόσο ανέφερε ότι υποψιάζεται πως μπορεί να έχει σχέση με την ερευνητική αναφορά του για ισχυρές και ισχυρές προσωπικότητες στην Τουρκία που έχουν ένα μακρύ χέρι που φτάνει μέχρι τη Σουηδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail