ΠΟΕΔΗΝ: Περίπου τα μισά κρούσματα που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί από δομές και το Κέντρο


Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, που βρίσκονται στην Αττική, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας ότι περίπου τα μισά κρούσματα που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί προερχόμενοι από δομές και από το κέντρο της Αθήνας.

Από: enikos.gr

Όπως αναφέρει o Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο enikos.gr, με βάση τα χθεσινά στοιχεία, στο νοσοκομείο Σωτηρία από τους 103 ασθενείς, οι 40 είναι από δομές ή αλλοδαποί που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας. Αντίστοιχα, στον Ευαγγελισμό είναι 34 από τους 66 ασθενείς, στο Αμαλία Φλέμινγκ 10 από τους 20 και στο Αττικόν 26 από τους 26. 

"Η εκτίμηση η δική μας είναι αυτό οφείλεται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και ότι ζουν πάρα πολλοί άνθρωποι μαζί στον ίδιο χώρο. Η ιχνηλάτηση είναι πολύ δύσκολη γιατί οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται την απέλαση, φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους. Έτσι, δεν συνεργάζονται με τις Αρχές και δεν δηλώνουν τις επαφές τους. Θα πρέπει οι Αρχές να καταφέρουν να τους εμπνεύσουν εμπιστοσύνη ότι δεν θα απελαθούν" λέει ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ασθενείς με κορονοϊό που το έχουν "σκάσει' από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail