Νησιά σε ομηρία

Φαίνεται δυστυχώς, ότι στην Ελλάδα προτιμούμε τα ψέμματα, διότι είναι πιο βολικό να ζούμε με αυτά. Ας πούμε, όμως, και καμιά αλήθεια και ας δυσαρεστήσουμε μερικούς που δεν θέλουν να την ακούσουν επειδή δεν τους εξυπηρετεί.


Ζητώ συγνώμη που θα διαλύσω τις ψευδαισθήσεις ορισμένων, αλλά η αλήθεια θα πρέπει να προηγείται σε οποιαδήποτε περίσταση. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι, ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι ήδη κατεστραμμένα από κάθε άποψη. 

Είναι κατεστραμμένα με την ευθύνη των ανεύθυνων ελληνικών κυβερνήσεων και με υπαιτιότητα της τουρκικής στρατηγικής υστεροβουλίας που στοχεύει στην αποδυνάμωσή τους με όπλο το μεταναστευτικό. Τα νησιά έχουν καταστεί όμηροι των πολυάριθμων και ύποπτων ΜΚΟ και της τουρκικής διάθεσης, αν θα στείλει ή δεν θα στείλει νέες καραβιές λαθρομεταναστών. 

Η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος και άλλα νησιά, σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό έχουν πάψει από χρόνια να ζουν σε μια ομαλή κανονικότητα. Οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών αυτών δεν απολαμβάνουν το ίδιο αίσθημα ασφάλειας με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Τα νησιά αιμορραγούν στην κυριολεξία και δοκιμάζεται η αντοχή των κατοίκων τους που δε βλέπουν λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εισβολή πολλών χιλιάδων αλλοδαπών. 

Ας το παραδεχθούμε και ας μη μας τρομάζουν οι λέξεις. Η καθημερινότητα των νησιωτών έχει ανατραπεί, η οικονομία των νησιών που βασίζεται στον τουρισμό έχει καταστραφεί, οι υποδομές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και ακόμα και η κοινωνική συνοχή απειλείται με διάλυση. 

Ποιος από εσάς σκέφτηκε να πάει για διακοπές σε ένα από τα νησιά αυτά; Όχι μόνο φέτος λόγω του κορωνοϊού, αλλά και πέρυσι; Μάλλον ελάχιστοι, αν όχι κανένας! Ποιος θα πάει να κάνει διακοπές στη Μυτιλήνη ή στη Σάμο μέσα στην ανθρώπινη δυστυχία, εκτός και αν είναι καλοπληρωμένο μέλος κάποιας γερμανικής ΜΚΟ; Ποιός Έλληνας ή ξένος τουρίστας θα πάει να κάνει την ηλιοθεραπεία του, όταν ξέρει ότι δίπλα του μπορεί να βγουν βάρκες με λαθρομετανάστες; Κανένας! 

Για αυτό και η οικονομία των νησιών βουλιάζει με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό. Ήρθε δυστυχώς και ο κορωνοϊός και το πράγμα πάτωσε τελείως. Προσπάθησαν να ενισχύσουν τα νησιά με τον κοινωνικό τουρισμό, αλλά με πολύ φτωχά αποτελέσματα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποθαρρύνει τους επισκέπτες που δεν έχουν άμεση σχέση με τα νησιά να πάνε. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Τα νησιά έχουν δυστυχώς καταστραφεί και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, για να δώσει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Ελπίζω να μη συμβούν και ακόμα χειρότερα...

* Eπισκεφθείτε και το ιστολόγιο του Γ. Γερολυμάτου - peritexnisologos.blogspot.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail