Στρατιά του Αιγαίου: Η μόνιμη τουρκική απειλή για τα νησιά του Αιγαίου

Freepen.gr - Μία από τις πολλές ασκήσεις που πραγματοποιεί η τουρκική στρατιά του Αιγαίου απέναντι από τα ελληνικά νησιά παρουσιάζει προπαγανδιστικό βίντεο του στρατού της Αγκυρας. Με έδρα τη Σμύρνη, η στρατιά του Αιγαίου συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 1975 και έχει πισήμως ως αποστολή την προστασία των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο, στην πραγματικότητα όμως στο στόχαστρο της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα ελληνικά νησιά και αυτό το επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο ο επιθετικός χαρακτήρας το δυναμό που διαθέτει.

Ισχυρές αφήνεις δυνάμεις με καταδρομείς και πεζοναύτες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες έτοιμες να μεταφερθούν με αποβατικά σκάφη και μεγάλος αριθμός επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων.

«Μόνο και μόνο η ύπαρξη δεκάδων αποβατικών σκαφών όπως και οι ασκήσεις που κάθε χρόνο κάνουν που απεικονίζουν απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί δείχνω τον επιθετικό του χαρακτήρα» δηλώνει ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης.

 

Ακόμα κι αν η Άγκυρα καταργούσε ως αντάλλαγμα τη στρατιά του Αιγαίου, θα μπορούσε στο μέλλον να επαναφέρει σε χρόνο μηδέν στα παράλια όσες δυνάμεις ήθελε για να επιτεθούν σε κάποιο ανοχύρωτο ελληνικό νησί, ότι έγινε δηλαδή στην Κύπρο το 1974 μετά την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail