Αίγυπτος: Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην Τουρκία

MFAEgypt
Freepen.gr - Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής με τα χέρια δεμένα απέναντι στις φιλοδοξίες της Τουρκίας στην περιοχή, ιδίως στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάιμ Σούκρυ, αναφέρει το english.alarabiya.net.

Ο Σούκρυ είπε κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης του Αραβικού Συνδέσμου ότι η κρίση στη Λιβύη έχει άμεσες συνέπειες για την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια.

«Έχουμε δει και παρακολουθεί… τις τουρκικές παρεμβάσεις για την αποσταθεροποίηση της Λιβύης, η οποία περιλαμβάνει πρακτικές που παρατείνουν τη σύγκρουση, όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την τεκμηριωμένη συμμετοχή της Τουρκίας στη μεταφορά μισθοφόρων και τρομοκρατών από τη συριακή επικράτεια, σε μια προσπάθεια να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που η Τουρκία καθιέρωσε στη Συρία στο Λιβυκό μέτωπο», δήλωσε ο Σούκρυ.

«Απέναντι στις τουρκικές φιλοδοξίες που είναι εμφανείς στο βόρειο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη ειδικότερα, η Αίγυπτος δε θα παραμείνει αδρανής με σταυρωμένα τα χέρια. Αντ 'αυτού, έχουμε λάβει θέση, όταν δηλώσαμε την πρώτη γραμμή Sirte-Jufra ως κόκκινη γραμμή, δεν θα δεχτούμε κανέναν να διασχίσει αυτή τη γραμμή όποιος κι αν είναι και ευχαριστούμε τις αδελφικές αραβικές χώρες για την ισχυρή υποστήριξή τους. "
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail