Πολεμικό τελεσίγραφο από Γενί Σαφάκ με διορία αποστρατικοποίησης των νησιών αλλιώς επίθεση

Freepen.gr - Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά Σελάμι Κουράν είναι ο τροχός πάνω στον οποίο η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ στήνει ένα σενάριο με πολεμικό τελεσίγραφο κατά της Ελλάδας όσον αφορά την αποστρατικοποίηση των νήσων.

Σύμφωνα με το σενάριο του Κουράν η Τουρκία μπορεί να θέσει θέμα εθνικής ασφαλείας λόγω του στρατιωτικού status των νησιών και να δώσει στην Ελλάδα μια ορισμένη περίοδο για τον αφοπλισμό τους.

Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, τότε με βάση την τουρκική ερμηνεία του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία θα έχει το δικαίωμα της...αυτοάμυνας!

Φυσικά το προπαγανδιστικό κείμενο κάνει λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας. Επίσης ο Κουράν ζητά από την Τουρκία να ξεκινήσει διάλογο με τα παράκτια κράτη της Μεσογείου για τον καθορισμό της ΑΟΖ και προτρέπει σε μυστικές διπλωματικές πρωτοβουλίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Συρία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail