Πουλάμε σιωπηρά την Κύπρο για ακόμα μια φορά

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Η Mαντώ Μαυρογένους εξόπλισε και εφοδίασε 150 άνδρες για να εκστρατεύσουν στην Πελοπόννησο. Έστειλε δυνάμεις και οικονομική υποστήριξη στη Σάμο όταν το νησί κινδύνευσε από τους Τούρκους. Επίσης έστειλε σώμα 50 ανδρών που συμμετείχαν στην άλωση της Τριπολιτσάς. Δημιούργησε έναν στόλο έξι πλοίων και πεζικό που αποτελούνταν από 16 λόχους κι έστειλε άλλους άνδρες να βοηθήσουν τον Νικηταρά στα Δερβενάκια.

Κάπως έτσι αναγκασαμε τους άλλους να μας ακούσουν. Η Κύπρος αυτήν την στιγμή είναι μόνη της. Απειλεί με βέτο στις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες.

Πουλάμε σιωπηρά την Κύπρο για ακόμα μια φορά. Όσοι λέγαμε ότι πριν τα γαλλικά όπλα ας υπήρχε ένα γαλλικό βέτο και δε θα χρειαζόταν καν στρατιωτική συνδρομή, αγνοηθήκαμε. Είμαστε ο περίγελος της ιστορίας μας.

Πανηγυρίστε και άλλο για τα rafale.

Και μέσα σε όλα, οι Γερμανοί λένε ότι αν καταρρεύσει η Τουρκία, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες στην Ευρώπη. Τι είναι οι Τούρκοι; Έλληνες να τις πληρώσουν; 
 
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail