Πρωτοφανής πρόκληση του Αζέρου προέδρου στον Ελληνα πρέσβη: Η Τουρκία είναι αδερφή μας, δε βρίσκω τίποτε θετικό με εσάς

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στην Τουρκία αναφορικά με την πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπως σημειώνει το azernews.az σε ανταπόκριση του Akbar Mammadov.

Ο Αλίγιεφ Aliyev τις παρατηρήσεις του ενώ αποδεχόταν τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαου Πιπερίγου στις 2 Σεπτεμβρίου.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας αλλά και αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση. Βλέπουμε την ίδια υποστήριξη από τους Τούρκους αδελφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν για όλα τα θέματα και τους υποστηρίζουμε σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Aliyev.

Απευθυνόμενος στον Νικόλαο Πιπερίγο, ο Aliyev είπε: «Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Αυτή η θέση έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Μπορώ να σας πω ξανά ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη αλλά αδελφική χώρα για εμάς. Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας. Έτσι θα είμαστε μαζί τους σε όλα τα θέματα».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας, ο Aliyev είπε: «Θέλω να βρω κάτι θετικό για να το αγγίξω, αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω. Ίσως ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία ήρθε στην εξουσία σχετικά πρόσφατα, θα επανεξετάσει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης κατά του Αζερμπαϊτζάν».

Ο πρόεδρος είπε ότι το Μπακού και η Αθήνα μπορούν να αποκαταστήσουν τις επαφές και να συζητήσουν θέματα που δημιουργούν θετική δυναμική, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτική και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail