Η Τουρκία θέλει να μας κόψει κομμάτι. Εμείς θα συζητήσουμε κάτι τέτοιο;

Engin_Akyurt / pixabay
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων Γεωστρατηγική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η απουσία στρατηγικής και αποφασιστικής αποτροπής στην ελληνική πολιτική σκηνή σε αυτή τη φάση την οδηγεί σε ένα διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μια Τουρκία που δεν κρύβει σε καμία φάση της κρίσης την επιθετική και επεκτατική της βούληση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας επιλέξει το εγχείρημα ακρωτηριασμού με συνομιλίες ή με προβολή ισχύος εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

Όπως είπε, η απουσία μακροχρόνιας στρατηγικής, μας οδηγεί σε επιλογές τύπου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου η Τουρκία δεν είναι βέβαιο ότι το συζητά αφενός και αφετέρου η Χάγη δεν είναι πανάκεια κρύβει παγίδες και μπορεί απλά να αποδειχτεί βολικό άλλοθι για σημαντικές υποχωρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail