Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακαλύπτουν έναν σοβιετικό πυραυλικό θησαυρό στη Λιβύη


Freepen.gr - Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του στρατάρχη Khalifa Haftar ήταν σε θέση να" αναβιώσει" έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων όπως το OTRK R-17 ("Scud-B"), τα οποία παραδόθηκαν στη χώρα της Βόρειας Αφρικής κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής.

Όπως αναφέρει το almasdarnews.com, η Σοβιετική Ένωση παρέδωσε περίπου 200 πυραύλους Scud-B στη Λιβύη. Επί του παρόντος, πάνω από 100 από αυτούς τους πυραύλους βρίσκονται σε αποθήκες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ahmed al-Mismari, "μηχανικοί και άλλοι ειδικοί" έχουν επισκευάσει με επιτυχία τους πυραύλους, αυξάνοντας δραματικά την ικανότητα μάχης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι "σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα υπόγεια οπλοστάσια κάτω από τα ερείπια" βρέθηκαν 60 σοβιετικά άρματα μάχηςς Τ-62, που είχαν αποθηκευτεί εδώ και δεκαετίες.

Ανοίγοντας τις σκουριασμένες πύλες, οι στρατιώτες του LNA βρήκαν δεκάδες T-62 σε άριστη κατάσταση. Βρήκαν επίσης μεγάλο αριθμό παλαιών εκτοξευτών πυραύλων, κονιάματα, μικρά όπλα, πολλά πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ωστόσο απομένει να δούμε αν τα όπλα που βρέθηκαν πρόσφατα μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην περιοχή σε μια περίοδο κατά την οποία η πολιτική λύση φαίνεται να αρχίσει να κερδίζει έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail