Στ. Λυγερός: Να μας πει η Κυβέρνηση τι θα απαντήσει στο αίτημα αφοπλισμού των νησιών!

Τα τρωτά σημεία των επικείμενων συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας για τα τεκταινόμενα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τις παρεμβάσεις ΕΕ και ΗΠΑ, την επιμονή της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, επισημαίνει μιλώντας στον 98.4 ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός. 

Λέει ότι ο πυρήνας της ελληνοτουρκικής διένεξης δεν είναι αν η Άγκυρα πάρει περισσότερη ΑΟΖ από όση δικαιούται. Ούτε καν κάποιες βραχονησίδες και ότι το στρατηγικό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο, είναι υπαρξιακό για την Ελλάδα. 

Ζητούμενο η προθεσμία των λίγων εβδομάδων για την πρόοδο των διερευνητικών επαφών που έχει συμφωνηθεί, έμμεσα και ανεπίσημα, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ΕΕ, Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία) κατ’ αντιστοιχία της αναφοράς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε άτυπη "γραπτή κατανόηση" των μυστικών διαβουλεύσεων της 13ης Ιουλίου στο Βερολίνο.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail