Αναλυτής αραβικών θεμάτων: «Η καταστροφική πολιτική της Τουρκίας οδηγεί την Αρμενία στη συμμαχία με Ελλάδα»

Χάικ Κοτσαριάν, αναλυτής αραβικών θεμάτων για τη συμμαχία της Αρμενίας με την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας - Λιάνα Μανουκυάν

«Τα συμφέροντα ζωτικής σημασίας για την Αρμενία, δεν περιορίζονται μόνο στον Νότιο Καύκασο – τους άμεσους γείτονές της, αλλά είναι πιο ευρύτερα και περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή καθώς και την Ευρύτερη Μέση Ανατολή. Πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί μια αντι-τουρκική συμμαχία, στην οποία μπαίνουν Ελλάδα και η Κύπρος, με τους οποίους η Αρμενία υπέγραψε συμφωνία τριμερής συνεργασίας, καθώς συμμετέχουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και η Γαλλία. Είναι προφανές ότι η Αρμενία ήταν πάντα στο μπλοκ, και το γεγονός ότι η Τουρκία, ως γείτονάς μας, ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική στην περιοχή μας, μας αναγκάζει να εισέλθουμε σε αυτή τη συμμαχία», ανέφερε ο αναλυτής αραβικών θεμάτων Χάϊκ Κοτσαριάν.


«Σήμερα τα ΗΑΕ, συμμετέχουν σε ασκήσεις αεράμυνας με την Κύπρο και την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά. Με άλλα λόγια, έχουν ήδη διαμορφωθεί νέοι περιφερειακοί παίκτες εδώ. Παίκτες που κοιτάνε το  συμφέρον τους», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κοτσαριάν, η επιθετική πολιτικής της Τουρκίας είναι ένας από τους κύριους λογους που οδηγούμαστε σε αυτές τις εξελίξεις.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.