Η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία ότι μεταφέρει ξένους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Ζοχράμπ Μνατσακανιάν κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές ότι μετέφεραν ξένους μαχητές στο γειτονικό Αζερμπαϊτζάν. Αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Μνατσακανιάν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάιμ Σούκρυ, στο πλαίσιο της τρέχουσας επίσκεψής του στο Κάιρο.

Η κατηγορία του Μνατσακανιάν εναντίον της Άγκυρας ήρθε σε απάντηση σε δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία είπε:

«Δε θα διστάσουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματα και τις περιοχές του Αζερμπαϊτζάν».

Η Αρμενία θεωρεί αυτή τη δήλωση μια σιωπηρή απειλή από την Τουρκία για χρήση βίας στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν στην ορεινή περιοχή του Καραμπάχ.

Υπήρξαν αρκετοί ισχυρισμοί, κυρίως από ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Τουρκία ότι στέλνει μαχητές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ως τώρα οπτική απόδειξη παρουσίας τέτοιων μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail