Τα πρώτα ενδιαφέροντα ευρήματα για το συμβάν με τη σημαία στο Καστελλόριζο

Freepen.gr - Σχετικά με τη διπλή πρόκληση στο Καστελλόριζο από την αρχή εξαρχής τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσον και η κρατική ασφάλεια εστίασαν τις έρευνες στην ενέργεια με τη ρίψη μπογιάς στην ζωγραφισμένη στο βράχο ελληνική σημαία γιατί όσον αφορά το drone που έκανε την πτήση πάνω από το νησί το πρωί του Σαββάτου με τους ήχους τουρκικών εμβατηρίων ήταν ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του δεν βρισκόταν επί του εδάφους.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Φρέσκος στο κεντρικό δελτίου του ΟΡΕΝ, σημαντικά είναι τα πρώτα ευρήματα των ερευνών. Περίπου 80 λαστιχένιες αμπούλες, δηλαδή κάτι σαν σκασμένα μπαλόνια τα οποία περιείχαν νερό αναμεμειγμένο με σκόνη με χρώμα κόκκινο χρώμα, βρέθηκαν στην περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές καταλήγουν ότι όλα έχουν γίνει νύχτα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι χειριστές του drone δεν ήταν στα τουρκικά παράλια αλλά επί ελληνικού εδάφους καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πηγαινοέρχονται drones καθόλη τη διάρκεια της νύχτας από την Τουρκία στο Καστελόριζο, να πετούν νερομπογιά επάνω στο βράχο χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Αυτός και είναι και ο λόγος που οι έρευνες έχουν εστιάσει στις παράξενες αφίξεις και αναχωρήσεις από το Καστελλόριζο αφού όπως σημειώσαμε και χθες υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες για δύο τουλάχιστον πρόσωπα που είχαν ο ένας είχε το ρόλο του χειριστή και άλλος του τροφοδότη, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί μόνο για σχεδόν 24 ώρες.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail