Μοίρασαν μάσκες για... Κύκλωπες όμως το τρομακτικό που συνέβη στα σχολεία ήταν άλλο

φωτο: alfavita.gr
Όταν μου έδειξαν σήμερα το μεσημέρι τα παιδιά που γύρισαν από το σχολείο τις μάσκες που τους μοιράστηκαν, αναρωτήθηκα αν έχω μπροστά μου ένα δίδυμο αθλητών ξιφασκίας. Φυσικά όλοι θα έχετε δει φωτογραφίες μαθητών με τις μάσκες που παρέλαβαν. Είναι και οι μόνες ασφαλείς φωτογραφίες παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ειλικρινά απορεί κανείς αν το κράτος απλά σκούπισε με τα χρήματά μας τα περισσεύματα "μασκών να 'ναι κι ό,τι να ΄ναι", ή αν έχουν την εντύπωση ότι τα παιδιά έχουν κεφάλι διπλάσιο μέγεθος από το κανονικό. Εκτός αν ακολούθησε την πάγια τακτική πολλών από εμάς του τύπου "πάρε το λίγο μεγαλύτερο να σου κάνει και τα επόμενα χρόνια".

Όσο για τα παγουρίνο, διάβασα ότι ίσα που χωρούν δυο γουλιές. Υπάρχει λύση, γεμίστε τες με κονιάκ.

Πέρα όμως από τη φαιδρότητα του ελληνικού κράτους και των κυβερνώντων, που πριν λίγους μήνες ξόρκιζαν τις μάσκες αλλά τώρα τις επιβάλλουν [μέχρι να αλλάξουν πάλι γνώμη] συμπληρώνοντας πως έχουν περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα, υπάρχει κάτι ακόμη, το οποίο έχει και μια τρομακτική διάσταση.

Υπάρχουν παιδιά που αλλάζουν βαθμίδα. Όταν περνάς από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο [κι από εκεί στο Λύκειο] γίνεται συνήθως ένα "ανακάτεμα" των παιδιών. Τμήματα διαλύονται και τα παιδιά στη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα ξαναμοιράζονται. Άλλα φεύγουν σε ιδιωτικά και άλλα γράφονται στα σχολεία της επόμενης βαθμίδας ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους. Κάποια λοιπόν συνεχίζουν μαζί, κάποια όχι ή βρίσκονται σε άλλο τμήμα.

Σήμερα λοιπόν άκουγα τη γειτόνισσα που η κόρη της πήγε στην Α' Γυμνασίου. Η μέχρι πριν λίγους μήνες τάξη της κυριολεκτικά σκόρπισε. Μόλις 7-8 παιδιά συνεχίζουν στο ίδιο Γυμνάσιο και δεν έπεσαν όλα στο ίδιο τμήμα. Η μικρή ήταν κάπως απογοητευμένη μιας και συνεχίζει με μόλις 3 παλιούς συμμαθητές της. "Μη στεναχωριέσαι", της είπε "θα γνωριστείτε και εδώ οι νέοι συμμαθητές. Θα κάνετε νέες παρέες και φιλίες, κι ούτε θα χαθείς με τις παλιές σου φίλες και φίλους".

Λογική η συμβουλή της μητέρας, σωστά; Πήρε όμως και την απάντησή της: "Μα ρε μαμά εδώ δεν έχω δει τα πρόσωπά τους, δεν ξέρω πως μοιάζουν, δε γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος" καθώς οι μάσκες αφαιρούνται αφού βγουν τα παιδιά στην αυλή. Για φανταστείτε λίγο αυτήν τη φοβερή πραγματικότητα και όλα τα υπόλοιπα θα τα σκεφθείτε μόνοι σας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail