Ο Δένδιας τηρεί...αποστάσεις από τον Μητσοτάκη; «Οι μονομερείς διεκδικήσεις δε συνιστούν διαφορές»

Freepen.gr - Με άρθρο του στην Καθημερινή ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας διαφοροποιείται σαφώς από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κείμενο τιτλοφορείται "Οι μονομερείς διεκδικήσεις δεν συνιστούν διαφορές" όπου προς το τέλος σημειώνει:

«Και βέβαια οι μονομερείς διεκδικήσεις κρατών δεν συνιστούν διακρατικές διαφορές. Μία και μοναδική διαφορά υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ»

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός στο άρθρο του που δημοσίευσε σε διεθνή έντυπα πριν μερικές ημέρες ανέφερε: 

«Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί».

Αν ανατρέξουμε στην περίοδο της μυστικής διπλωματίας με την Τουρκία και τον ΥΠΕΞ να παραπέμπει τότε στην Αγκυρα για διευκρινίσεις, αντιλαμβανόμαστε πως εντός της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν κάποιες σαφείς διαφοροποιήσεις ως προς την αντίληψη ορισμένων ζητημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail