Αρμένιος δημοσιογράφος: Η Δύση έχει ευθύνη για την αλαζονική στάση της Τουρκίας – Να ενωθούν οι χώρες που νιώθουν απειλή

Ο εκδότης και συντάκτης του περιοδικού «California Courier» Χαρούτ Σασουνιάν τονίζει, ότι η αντι-αρμενική πολιτική που ακολουθείται από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία έχει αποκτήσει νέα ώθηση εδώ πολλά χρόνια. Ο Χαρούτ Σασουνιάν σημείωσε είπε, ότ το δύδημο Τουρκία – Αζερμπαϊτζάν διαδίδει ψευδείς, παράλογες πληροφορίες για να δυσφημίσει την Αρμενία.

Από: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τις ανοησίες του Αλίγιεφ δήθεν το «Ερεβάν ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν» και τώρα που να λέει ότι η Αρμενία μεταφέρει μισθοφόρους στο Αρτσάχ. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική, είναι ψέμα, είναι μια προσπάθεια δυσφήμισης της Αρμενίας, του αρμενικού λαού, λέει  ο Χαρούτ Σασουνιάν σε συνομιλία με την Αρμένπρες.

«Για να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος, οι στρατοί της Αρμενίας και του Αρτσάχ πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι και δυνατοί. Πρέπει όχι μόνο να αντισταθούμε σε οποιεσδήποτε προκλητικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και να επιτεθούμε εάν είναι απαραίτητο», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας, προς τις διαφορετικές κατευθύνσεις σε διαφορετικές περιοχές ο Σασουνιάν ανέφερε:

«Οι δυτικές χώρες έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους στο θέμα της αλαζονικής στάσης της Τουρκίας. Εάν οι Ευρωπαίοι θα ενωθούν και να σχηματίσουν ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια στην Τουρκία, η Τουρκία δεν θα τολμήσει να φερθεί τόσο απερίσκεπτα. Νομίζω, ότι οι χώρες που αισθάνονται την απειλή της Τουρκίας πρέπει να ενωθούν. Το σημαντικό μέρος του αραβικού κόσμου ήδη ενώνει τις δυνάμεις του ενάντια στην Τουρκία, επειδή συνειδητοποιεί, ότι ο Ερντογάν για πολλά χρόνια εξαπατούσε τους Άραβες. Τώρα δεν αποκλείεται, οι ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν μια κοινή θέση έναντι της Τουρκίας.

Είναι σαφές ότι η Ευρώπη παίρνει στα σοβαρά την Τουρκία, και δεν υπάρχει εσωτερικός διχασμός. Όπως βλέπουμε, η Γαλλία είναι πιο αποφασισμένη, αλλά εκ μέρους της Γερμανίας παρατηρούμε μια πιο ήπια στάση.

 «Ο Ερντογάν όμως δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα της ήπιας πολιτικής, οπότε για να εγκαταλείψει τα στρατιωτικά του σχέδια, πρέπει να επιδείξουμε ισχύος», δήλωσε ο Σασουνιάν.

Όσο για την Αρμενία, ο Χαρούτ Σασουνιάν δεν πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα τολμήσουν να επιτεθούν στην Αρμενία, διότι εδώ βασικός ρόλος παίζει ο ρωσικός παράγοντας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν δεν θα πάει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.